Stap voor stap verkopen

Het verkopen van een huis is een flinke klus waarbij vele aspecten komen kijken. Door te kiezen voor Markant Garantiemakelaars, kies je voor een extra beetje zekerheid. Markant Garantiemakelaars begeleidt je bij het gehele verkooptraject. Van presentatie tot afhandeling, stap voor stap verkopen.

Fase 1: Voorbereiding & onderzoek

Kies je voor Markant Garantiemakelaars makelaar in Groningen dan worden allereerst jouw wensen in kaart gebracht, er worden duidelijke afspraken gemaakt en het verkooptraject wordt stap voor stap uitgelegd. Zo weet je wat wij voor je gaan doen. Naast transparante informatie kun je rekenen op persoonlijke begeleiding: je hebt altijd een aanspreekpunt en kunt altijd vragen stellen. Jouw woning wordt uitvoerig geïnventariseerd in deze fase. De uitspraak “een goede voorbereiding is het halve werk” geldt zeker voor onze werkwijze. Hierbij worden, indien noodzakelijk, o.a. een kadastraal -, bodemonderzoek en bouwtechnokeuring uitgevoerd. Zo kom je, net als de koper van jouw woning, niet voor onaangename verrassingen te staan. Kortom: verwachtingen bespreken, heldere afspraken maken en een optimale inventarisatie maken van het object.

Fase 2: Presentatie & prijs

Voordat jouw woning aan de markt gepresenteerd wordt, adviseert Markant Garantiemakelaars  je graag over de beste verkoopstrategie. De strategie wordt bepaald aan de hand van de vastgestelde vraagprijs van jouw huis. Een goede en opvallende presentatie van jouw huis kan hierbij niet ontbreken. Je krijgt standaard een professioneel presentatiepakket aangeboden. Hierdoor kun je jouw woning optimaal presenteren en de juiste kopers aantrekken. Ook op internet presenteren we je woning optimaal; op onze website, onze social media kanalen en op de bekende woningportals zoals bijvoorbeeld Pararius.

Fase 3: Bezichtiging & onderhandelen

Jouw makelaar Markant Garantiemakelaars richt zich op het aantrekken van serieuze kopers en maakt bezichtigingsafspraken met hen. Bij een bezichtiging is een eerste indruk snel gevormd. Om een goede indruk te maken krijg je nuttige tips van jouw makelaar om jouw huis zo aantrekkelijk mogelijk te tonen. De interesse van de kijker wordt na de bezichtiging door middel van een kijkerskaart gepeild. Wij houden je via jouw eigen digitale klantendossier op de hoogte. Dankzij een gedegen vooronderzoek is precies duidelijk wat jouw huis waard is. Door een realistische kijk op de vraagprijs en een rationele benadering op de onderhandelingen weet jouw Garantiemakelaar het beste uit de onderhandelingen te halen. Vanzelfsprekend word je tijdens de onderhandelingsgesprekken op de hoogte gehouden.

Fase 4: Overdracht na de verkoop

Als jouw woning is verkocht zorgen wij voor een correcte en vlotte afhandeling zodat de oplevering, overdracht en juridische afhandeling optimaal verlopen. Markant Garantiemakelaars is pas tevreden over de verkoop als jij ook tevreden bent. Daarom staat jouw Garantiemakelaar ook na de aankoop van jouw woning voor je klaar.

Benieuwd hoe wij je kunnen helpen?

Wil je meer informatie over het stap voor stap verkopen van je huis via Markant Garantiemakelaars in Groningen of wil je een vrijblijvend verkoopadvies? Neem contact met ons op.