Dit is de tijd om je tuin op te frissen

Maanden heb je er op gewacht, maar nu de zonnestralen zich echt zien en de zomer weer om de hoek komt kijken begint heel Nederland zich klaar te stomen voor hét tuinseizoen. De lente is niet alleen het seizoen van de tuin, maar ook die van de huizenverkoop. En laat die twee nou heel erg goed samen gaan.

Ben je van plan om dit voorjaar of deze zomer je huis te verkopen dan loont het zich om wat in je tuin te investeren zodat die er op zijn opperbest uit ziet.

Wat kun je doen zonder enorme investeringen? Een paar tips:

#1. Ruim op & snoei
Logisch natuurlijk, maar ga aan de slag met een schoffel en een kruiwagen en zorg dat je geen onkruid of ander ongewenst materiaal heb liggen in de tuin. De herfst en winter laten met alle wind en regen altijd genoeg troep achter dus een flinke opruimbeurt is een must.

#2. Plant zomerbollen
De lentebollen zijn al in bloei, maar er bestaan ook mooie zomerbollen. Als je die nu plant dan is de tuin de hele zomer op zijn best.

#3. Gras verticuteren en bemesten (als je dat al niet hebt gedaan)
Je grasmat heeft het zwaar gehad afgelopen winter door de kou en schaduw, door te “verticuteren” geef je het gras wat meer lucht en ruimte om te groeien. Zo’n verticuteermachine huur of koop je bij een bouwmarkt. Heb je het nog niet bemest dan ook zeker even doen! Ook je plantsoenen kun je bemesten voor optimaal resultaat.

#4. Je buitenmeubilair schoonmaken / opnieuw lakken
Wellicht een pittig klusje, maar het loont wel.

#5. Plantenpotten en tuintegels schoonmaken
Pak de hogedrukspuit, gewone spuit of een sopje en een spons erbij en zorg dat alles weer blinkt. Check even van te voren wat jouw tegels aankunnen m.b.t. water en druk, je wil ze niet kapot spuiten.

#6. Plant verse nieuwe plantjes in je plantsoen
Is je tuin weer schoon en opgeruimd. Dan is het tijd om de bloemetjes erin te zetten. Op naar het tuincentrum! Je kunt met een paar nieuwe planten en bloemen al een heel nieuw imago geven aan je tuin.

Het belangrijkste om in gedachten te houden is dat het netjes en opgeruimd moet zijn en dat je moet zorgen door een “gezonde” grond. Die grond is belangrijk omdat er anders niets gaat groeien en bloeien.

Staat je huis te koop en heb je kijkers? Loop nog even de tuin na op rommel en maai het gras zodat alles er fris en strak uitziet. Succes!